Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Overmars geeft duidelijkheid over contractverlenging Onana: "Niet gelukt"

28 september 2021, 19.38 uur · Aangepast 28 september 2021, 19.49 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Ajax-directeur Marc Overmars heeft zich uitgelaten over de soap rondom André Onana. De momenteel geschorste Onana liet onlangs weten dat hij eventueel zijn aflopende contract wilde verlengen. "We zijn nu niet bezig met contractverlenging, nee", zegt Overmars voorafgaand aan Ajax-Besiktas  tegenover Ziggo Sport. "Dat hebben we wel geprobeerd, maar dat is niet gelukt."

Ajax-keeper André Onana - Jarno Grob/AT5

Onana vertelde deze week in een interview met de Telegraaf dat Ajax de stekker eruit had getrokken tijdens de contractonderhandelingen. Maar dat hij wel open stond voor contractverlening. "Je maakt keuzes en dan moet het ook van twee kanten komen. Wij hadden niet het gevoel dat hij heel graag wilde", zegt Overmars. "Wij zijn verder gegaan', vervolgde Overmars. De directeur doelde daarmee op de komst van Remko Pasveer en Jay Gorter, die afgelopen zomer overkwamen. 

Furosemide

Onana beschikt bij Ajax nog over een contract tot volgend jaar zomer. Bij Onana werd vorig jaar oktober na een dopingcontrole buiten wedstrijdverband het verboden middel Furosemide in zijn urine aangetroffen. De tuchtcommissie van de UEFA schorste hem toen voor twaalf maanden, maar die straf werd door het internationaal sporttribunaal CAS teruggebracht naar negen maanden. Op 4 november loopt die schorsing af. 

De kans is dus aanzienlijk dat de 25-jarige doelman uit Kameroen dan gratis de deur uitloopt, al behoort een winterse transfer nog tot de mogelijkheden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938