Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Ten Hag houdt Onana buiten Ajax-basis, Stekelenburg keept bekerfinale'

14 april 2022, 19.00 uur · Aangepast 15 april 2022, 10.26 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Doelman Andre Onana lijkt zijn krediet de afgelopen weken verspeeld te hebben. Maarten Stekelenburg is hersteld van een blessure en staat volgens VI en De Telegraaf onder de lat tijdens de bekerfinale tegen PSV. Saillant detail: op een website voor NFT-voetbalplaatjes lijken drie Ajax-spelers daarop ingespeeld te hebben.
Maarten Stekelenburg tijdens de training van Ajax - Jarno Grob/AT5

Stekelenburg liep aan het begin van het seizoen een liesblessure op. Daar is de 39-jarige doelman inmiddels van hersteld.

Omdat André Onana aan het begin van het seizoen een schorsing uit moest zitten werd Steek vervangen door de 38-jarige Remko Pasveer. De geboren Enschedeër wist te overtuigen, maar brak net voor de uitwedstrijd tegen Benfica zijn vinger. Daardoor kan hij komende zondag nog niet in actie komen.

Verguisd

André Onana, die daarmee de laatste weken weer eerste keeper was, staat inmiddels flink ter discussie vanwege een opeenstapeling van fouten in de wedstrijden tegen FC Groningen en Sparta Rotterdam. Bovendien rekenen supporters hem aan dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Hierdoor kan hij in de zomer gratis vertrekken bij Ajax.

Digitale plaatjes

Het gerucht dat er een keeperswissel aan zat te komen ging eerder op de middag al rond. Gebruikers van de website Sorare, waar je digitale voetbalplaatjes (zogenoemde NFT's) kunt verhandelen, merkten op dat Ajax-voetballers Daley Blind, Davy Klaassen en Kenneth Taylor tegelijk plaatjes van Onana verkochten, terwijl ze die van Stekelenburg juist insloegen. Volgens gebruikers proberen de spelers daarmee in te spelen op een eventuele waardestijging en -daling van de plaatjes.

Stekelenburg speelde 2006, 2007 en 2010 ook al een bekerfinale met Ajax, hij wist ze alle drie te winnen. De komende bekerfinale wordt aanstaande zondag om 18.00 uur gespeeld in De Kuip.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938