Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Arenagebied, binnenstad én metrolijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied

16 februari 2023, 09.40 uur · Aangepast 16 februari 2023, 15.07 uur · Door AT5

De Amsterdamse driehoek - burgemeester, politie en Openbaar Ministerie - heeft delen van de stad aangewezen als veiligheidsrisicogebied voor vandaag. In de aangewezen gebieden kan iedereen door de politie gefouilleerd worden. Reden voor de aanwijzing van de veiligheidsrisicogebieden is het Europa League-duel tussen Ajax en Union Berlin vanavond. 

AT5

Het gaat om het gebied rond de Johan Cruijff Arena, de Dam, het volledige Wallengebied, het Centraal Station én de metrolijn die vanaf het Centraal richting de Arena rijdt (Metro 54). De veiligheidsrisicogebieden gelden vanaf 12.00 uur en duren tot middernacht. De politie kan bijvoorbeeld controleren op het bezit van zwaar vuurwerk. 

Het is niet de eerste keer dat de driehoek besluit om de delen aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied tijdens een Europees duel van Ajax. Tijdens alle drie de groepsfasewedstrijden van de Champions League die in de Arena werden gespeeld werd dat besluit ook al genomen. 

Gezichtsbedekkende kleding

Vanaf dit seizoen wordt er ook strenger opgetreden tegen het dragen van gezichtsbedekkende kleding, zoals een bivakmuts. In het bezit zijn hiervan kan leiden tot een stadionverbod van zes maanden. Voor het daadwerkelijk dragen van een bivakmuts kan een stadionverbod van achttien maanden worden opgelegd.

De wedstrijd tussen Ajax en Union Berlin begint vanavond om 18.45 uur. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938