Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brandweerkazerne Victor wast auto's voor aardbevingsslachtoffers

26 februari 2023, 20.00 uur · Aangepast 27 februari 2023, 16.33 uur · Door Floris de Jong & Isa Sauer

Bij kazerne Victor op de Dapperstraat vonden de brandweermannen en vrouwen dat ze toch nog iets extra's moest doen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Dus gingen ze vandaag in hun vrije tijd of tussen de bedrijven door met emmers sop in de weer: "1 of 2 doppies zeep en dan een emmer vol met water".

AT5

Vanmiddag tussen 13:00 tot 17:00 uur kon je met de auto terecht bij de kazerne in de Indische Buurt voor een wasbeurt. Een wasbeurt kost 7,50 euro, maar meer geven mag natuurlijk ook.

Het opgehaalde bedrag gaat naar giro 555 voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. "Er is in Turkije en Syrië natuurlijk wat verschrikkelijks gebeurd en we hebben als brandweer lopen nadenken:  'Wat kunnen wij daaraan bijdragen?' En toen zijn we op de carwash uitgekomen", vertelt een brandweerman.  

"Met z'n allen kunnen we helpen", vertelt een Amsterdammer met Turkse roots die ook zijn auto komt wassen. "Kijk is, echt super. Perfect, 100 procent goed gedaan. Bedankt allemaal."

In totaal is er rond de 1.100 euro opgehaald door kazerne Victor. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938