Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Sekswerkers in protest tegenover Halsema: "Ons verhuizen is geen oplossing"

30 maart 2023, 16.09 uur · Aangepast 30 maart 2023, 16.26 uur · Door AT5

Sekswerkers hebben vanmiddag een petitie aangeboden tegen de sluiting van ramen op de Wallen en de komst van een erotisch centrum. Dat gebeurde op de middag dat raadsleden over het plan debatteerden. 

De vergadering werd vanwege de komst van de sekswerkers geschorst en Halsema kwam naar buiten. "We willen niet verplaatst worden", zei een van de sekswerkers. "Niet naar een erotisch centrum en niet ergens anders heen. We willen iets doen aan de problemen in het gebied. Doe iets de drugsdealers en het onrespectvolle gedrag. Ons verhuizen is geen oplossing."

Halsema antwoordde haar dat ze op de hoogte is van de zorgen van de groep sekswerkers en dat er een afspraak staat om met hen te praten. Ze zei ook dat de sekswerkers niet het probleem waren.

Extinction Rebellion

Het bezoek van de sekswerkers aan de Stopera is overigens gelijktijdig met een protestactie van Extinction Rebellion in de Stopera. Zo'n 30 actievoerders zitten sinds vanochtend in de hal bij de ingang van het gebouw. Ze eisen dat Amsterdam per direct stopt met het kolentransport in de haven.

Het debat is inmiddels verder gegaan, volg het liveblog hier. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938