Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Advocaat Taghi, Inez Weski, verdacht van deelname criminele organisatie

21 april 2023, 15.12 uur · Aangepast 22 april 2023, 10.29 uur · Door AT5

Inez Weski, advocaat van Ridouan Taghi, is opgepakt. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving door verschillende media, waaronder De Telegraaf en Het Parool

Ze wordt verdacht van het doorspelen van informatie vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI). In een persbericht van het OM staat dat ze verdacht wordt van 'deelname aan een criminele organisatie, die bezig is met internationale drugshandel en witwassen'. "Daarnaast wordt de advocaat verdacht van het schenden van geheimen."

Quote

"Daarnaast wordt de advocaat verdacht van het schenden van geheimen"

Openbaar Ministerie

In de zomer van vorig jaar werd Weski voor het eerst verdacht, toen er meer gekraakte berichten die met speciale telefoons verstuurd waren beschikbaar kwamen. Weski zit in alle beperkingen. Haar advocaat en haar kantoor in Rotterdam zijn vandaag onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Het Parool schrijft dat het OM 'sterke aanwijzingen' heeft dat Weski door naasten van Taghi onder druk is gezet.  

Neef veroordeeld

Taghi heeft meerdere advocaten. Eerder werd een andere advocaat van hem, zijn neef, al veroordeeld tot 5 jaar en zes maanden celstraf vanwege het doorspelen van informatie. De advocaat van die neef suggereerde tijdens dat proces dat Weski ook informatie doorspeelde.

Twee dagen geleden sprak Weski nog in de zwaarbeveiligde Bunker in Osdorp in het Marengo-proces tegen onder meer Taghi. 

 Het advocatenkantoor van Weski zegt 'geen commentaar' te willen geven.