Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Fans reageren teleurgesteld op besluit Ajaxbestuur cancelen huldiging Ajax Vrouwen

25 mei 2023, 18.30 uur · Aangepast 25 mei 2023, 19.55 uur · Door AT5

Vandaag reageren veel fans van Ajax Vrouwen teleurgesteld op het nieuws dat de huldiging in de stad niet doorgaat. Gisteren kwam naar buiten dat het bestuur van Ajax de gemeente heeft gevraagd af te zien van de huldiging, omdat zij hier niet achterstaan.

Veel fans zijn teleurgesteld in het besluit van het Ajaxbestuur en uiten hun onvrede op sociale media. Zo ook oud-Ajacied Merel van Dongen. Zij laat op Twitter weten het niet eens te zijn met het bestuur: "Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig. Zeer teleurgesteld in wat zou moeten voelen als "mijn" club..." 

Quote

"Bij Ajax mogen de vrouwen alleen feestvieren wanneer de mannen ook blij zijn"

Simone Weimans

Ook spreken presentatrice Simone Weimans en auteur Tobi Lakmaker zich uit over het besluit van het bestuur van de club. "Bij Ajax mogen de vrouwen alleen feestvieren wanneer de mannen ook blij zijn", schrijft Weimans. Lakmaker: "Deze fokking mysoginie", reageert hij op Instagram. 

Kampioen is kampioen

Een groepje supporters vindt het 'zo zuur voor de meiden na dit goede seizoen voetbal', dat zij samen een website genaamd Kampioen Is Kampioen hebben opgericht.

Aankomende maandag zullen zij op parkeerplaats P2 bij sportpark De Toekomst staan. Daar speelt Ajax Vrouwen om 14.30 uur een wedstrijd tegen FC Twente. "Op die manier kunnen we Ajax Vrouwen alsnog vieren met een hoop geluid, toeters, bellen en gezelligheid, en ze de erkenning geven die ze verdienen", is op de website te lezen.

Quote

"Op die manier kunnen we Ajax Vrouwen alsnog vieren met een hoop geluid, toeters, bellen en gezelligheid"

Webiste 'Kampioen Is Kampioen'

Organisator: "We willen onze support voor de Ajax Vrouwen uitspreken. Het is best low key, niet echt een actie. Maar het is gewoon heel jammer en zuur; voor de spelers zelf, maar ook voor de supporters."

Het idee voor de website en oproep ontstond volgens een van de organisatoren 'heel organisch'. "We hoorden van meer mensen tegelijk 'wat zuur voor die meiden, dat ze dan kampioen zijn en geen huldiging krijgen'. Ze zouden volgens ons meer support moeten krijgen van andere mensen."

Hoeveel mensen zich aankomende maandag op de parkeerplaats zullen verzamelen om hun support voor de landskampioenen te tonen, is nog onduidelijk. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938