Start van hoofdcontent

Stad

nl

Naast 'knip' Weesperstraat ook groot deel Stadhouderskade maanden dicht in de zomer

26 mei 2023, 13.00 uur · Door AT5

De Stadhouderskade wordt van 2 juni tot 24 juli voor een groot gedeelte afgesloten vanwege werkzaamheden. Twee maanden lang is de weg afgesloten vanaf de Eerste van der Helststraat tot aan de kruising met het Oosteinde. Het verkeer moet omrijden via de Ceintuurbaan. 

Zowel fietsers als het gemotoriseerde verkeer kan straks niet meer de Stadhouderskade gebruiken. Om van het Rijksmuseum naar de Torontobrug te komen moet nu worden omgereden via de Hobbemakade, de Ceintuurbaan en de Amsteldijk. Normaal gesproken is de afstand ongeveer 1,3 kilometer, met de omleiding is dat nu rond de 2,5 kilometer. 

De gemeente laat weten dat de woningen, ondernemingen, de Albert Cuypmarkt en de overige horeca wel bereikbaar zijn voor voetgangers, via loopplanken en loopbruggen, en voor de nood- en hulpdiensten. Daarnaast komen er tijdelijke plekken om je fiets te parkeren ter hoogte van de Tweede Jan van der Heijdenstraat en de Hemonylaan.

Quote

"Het MKB kan hier met zijn verstand niet bij"

Guido Frankfurther - MKB Amsterdam

De afsluiting van de Stadhouderskade overlapt met de veelbesproken 'knip' op de Weesperstraat. Tussen 12 juni en 23 juli wordt de belangrijke verkeersader, samen met drie omringende straten, van 06.00 tot 23.00 uur afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Guido Frankfurther, vicevoorzitter van MKB Amsterdam, laat weten dat het MKB het niet begrijpt dat de belangrijkste uitwijkroute voor de knip op de Weesperstraat op slot gaat. "Het MKB denkt mee om overlast voor het bedrijfsleven te beperken, maar ik kan hier met mijn verstand niet bij."

Omleiding Stadhouderskade 2 juni tot 24 juli - Gemeente Amsterdam

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938