Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Explosie bij een woning in Zuid, politie zoekt getuigen

10 september 2023, 22.14 uur · Aangepast 11 september 2023, 11.08 uur · Door AT5

In de Amazonenstraat in Zuid heeft rond 22.00 uur vanavond een explosie plaatsgevonden. Het ging om een explosie bij een voordeur van een woning, laat de politie weten. De ramen, kozijnen en de voordeur zijn vernield. 

Omdat er een kleine brand uitbrak, zijn er ook meerdere brandweerwagens gealarmeerd. Ook kwam er een agent van het Team Explosieven en Veiligheid (TEV) onderzoek doen en kijken of de situatie inmiddels veilig was.

Verder werd er een ambulance gealarmeerd, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Wel moest er een bovenbuur worden gecontroleerd door personeel van de ambulance vanwege rookinhalatie. 

Er hebben deze week al meerdere explosies bij woningen plaatsgevonden. Woensdagochtend werd er een gat in een voordeur van een woning geblazen op IJburg, donderdag werd de voordeur van een woning in Noord weggeblazen en vrijdag gebeurde dat bij een woning in Driemond

Oproep 

De politie laat weten dat kort voor de explosie een persoon van de woning zou zijn weggerend in de richting van de Agamemnonstraat. Daar zou een vluchtvoertuig met daarop een bestuurder op de verdachte hebben gewacht waarna de verdachte en de bestuurder zouden zijn weggereden in de richting van de Achillestraat. De politie roept iedereen die iets gezien heeft op om zich te melden

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938