Start van hoofdcontent

Damsko

nl

Damsko aflevering 16: kunst & design

9 oktober 2023, 18.29 uur · Door AT5

Een industrieel ontwerper, een kunst-intermediair, een apotheker én een student: het zijn de ingrediënten van aflevering 16 van Damsko. 

AT5

In de spotlight staat deze week Jacquill Basdew. Hij is audiovisueel maker en kunst-intermediair. Jacquill probeert als schakel het gat tussen kunstinstellingen en de samenleving te dichten. Ook zet hij zich in om jongeren bloot te stellen aan kunst en cultuur die dat niet vanzelfsprekend meekrijgen.

In de miniserie 'Heen en Weer' zoomen we in op klant Henny Rasker. Zij werkte meer dan dertig jaar als apotheker op de Geldersekade. Ze maakte in de jaren 70 en 80 de heroïne-epidemie mee in het centrum, waarna ze besloot om als apotheker schone spuiten aan verslaafden te gaan verkopen.

Emmylin Kooperberg is Canadees met twee van origine Nederlandse ouders. Ze groeide op in Nova Scotia met stroopwafels en hagelslag, maar legt uit waarom ze zich toch meer Canadees voelt.

En vanaf de bouwmarkt gaan we mee naar huis met Annemarie, die een krukje moet repareren. Alleen duikt er plots een ongenodigde gast op tussen het klussen. 

Alle afleveringen van Damsko zijn hier terug te zien. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938