Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Zes fans van Ajax Women Fanatics op tribune in München: "Goed uitvakkie"

15 december 2023, 14.12 uur · Aangepast 15 december 2023, 18.06 uur · Door Frederieke Weel

Met zes man sterk op de tribune zagen de Ajax Women Fanatics hun team gisteravond knap gelijk spelen tegen Bayern München Frauen. Ze zwaaiden met vlaggen en schreeuwden de longen uit hun lijf. Na afloop dronken ze samen een biertje met de fanatiekelingen van Bayern München: "In het vrouwenvoetbal kan dat."

Hij had nog graag naar de kerstmarkt gewild, maar omdat de stadiontour in de Allianz Arena uitliep, wilde dat helaas niet meer lukken. Melvin Kaliey, oprichter van de Ajax Women Fanatics, baalt. "Het leek me juist zo leuk voor het kerstgevoel, met al die lichtjes in München. Daarvoor kom je ook naar uitwedstrijden, om wat van de cultuur mee te maken."

 

 

Fans van Bayern München en Ajax drinken na afloop een biertje samen - AT5

Maar het gaat hem natuurlijk vooral om de wedstrijd. Kaliey mist er zelden eentje, zelfs niet als hij veertig graden koorts heeft. Hij heeft een tattoo met het rugnummer van zijn favoriete speelster Kay-Lee de Sanders. Donderdagochtend is hij met twee andere leden van zijn supportersvereniging om 04.30 uur vertrokken met een achterbak vol vlaggen. Anderen gingen met het vliegtuig of met de trein. "Het voelt wel eens als een tweede fulltime baan", vertelt Kaliey. "Maar het heeft me zoveel vreugde dat het me niets uitmaakt."

Na de wedstrijd is Kaliey uitzinnig: "Hier een punt pakken tegen zo'n sterk Bayern is ongelofelijk. Daar rijd ik met liefde morgen weer tien uur voor terug naar huis."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938