Start van hoofdcontent

Stad

nl

Edith Hooge nieuwe bestuursvoorzitter van de UvA

18 maart 2024, 10.47 uur · Aangepast 18 maart 2024, 13.39 uur · Door AT5

Edith Hooge wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de Universiteit van Amsterdam. Dat heeft de Raad van Toezicht (RvT) van de universiteit besloten. Hooge volgt de huidige voorzitter Geert ten Dam op als haar tweede termijn op 1 juni afloopt.

Josje Deekens

Hooge is voor de komende vier jaar benoemd en is volgens de Raad van Toezicht een ervaren bestuurder: "Met haar visie, ervaring en verbindende kwaliteiten kan zij als voorzitter van het college en als teamspeler richting geven aan de koers van de UvA, mede gelet op de vele uitdagingen waar de universitaire wereld voor staat", zegt RvT-voorzitter Marise Voskens. 

Hooge is geen onbekende aan de UvA. Ze studeerde er onderwijskunde en promoveerde er. "Haar academische wortels liggen bij de UvA. Ook daarmee heeft zij een profiel dat goed bij onze universiteit past". 

Hooge vindt de benoeming een eer en zegt zich erg betrokken te voelen bij de onderwijsinstelling: "Ik kan mij verplaatsen in de perspectieven van verschillende belanghebbenden binnen de universiteit. Ik kijk ernaar uit met hen richting te geven aan de toekomst van de UvA", aldus Hooge.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938