Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Dit paasweekend opnieuw afsluitingen bij Blauwbrug en Jodenbreestraat

29 maart 2024, 16.23 uur · Aangepast 29 maart 2024, 17.01 uur · Door Maarten Westerduin

Vanwege de verwachte drukte gelden er dit paasweekend weer speciale verkeersmaatregelen in de stad. Verkeersregelaars kunnen de weg op verschillende plekken in het centrum afzetten als het te druk wordt. De maatregelen moeten de file op de Dam en het Rokin, ook wel bekend als de Bijenkorf-file, zoveel mogelijk beperken.

De Blauwbrug. Foto: AT5

Het gaat om een afsluiting van de Blauwbrug, die alleen geldt wanneer de Bijenkorf-garage vol zit. Zodra er in de garage weer genoeg plekken vrij zijn, halen verkeersregelaars de pionnen die de Blauwbrug afsluiten weer weg. Om sluipverkeer te voorkomen is er ook een afsluiting bij de Jodenbreestraat neergezet.

De afsluitingen gelden van Goede Vrijdag tot en met Tweede Paasdag (maandag), tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Bewoners, hotelgasten en taxichauffeurs mogen wel doorrijden.

Op Goede Vrijdag bleek het relatief rustig te zijn op de weg en hoefden de wegafsluitingen dus niet gebruikt te worden, laat een woordvoerder van de gemeente weten. De gemeente verwacht dat het morgen en overmorgen een stuk drukker wordt.

Uitzonderingen

De woordvoerder laat ook weten dat het niet de bedoeling is dat de afsluitingen voor files tussen Mr. Visserplein en de Weesperstraat zorgen, omdat die route belangrijk is voor de nood- en hulpdiensten. Gebeurt dat toch, dan worden de afsluitingen hoe dan ook opgeheven.

De maatregelen worden nu al bijna een jaar lang gebruikt tijdens weekenden waarin het drukker is in de stad. Vorig jaar gebeurde dat voor het eerst op de zaterdag voor Pasen, toen een deel van het Mr. Visserplein afgesloten werd.

De afsluitingen moeten er voor zorgen dat de file tussen de Blauwbrug en de Bijenkorf-garage zoveel mogelijk beperkt wordt. De file is al jaren een terugkerend fenomeen. De maatregelen die nu genomen worden, werden op aandringen van Amsterdamse ondernemersverenigingen ingevoerd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938