Start van hoofdcontent

Zuidoost

nl

Eerste AC/DC-fans al vroeg in de rij voor Arena-concert: "Kan niet wachten"

5 juni 2024, 08.50 uur · Aangepast 5 juni 2024, 16.50 uur · Door AT5

Het concert van AC/DC in de Johan Cruijff Arena begint vanavond pas, maar de eerste fans stonden vanochtend al om 8.00 uur bij het stadion te wachten. Ze hopen daardoor vooraan te kunnen staan. 

Het is voor het eerst in meer dan negen jaar dat de legendarische band uit Australië in Nederland optreedt. In 2015 gebeurde dat voor het laatst, toen stond AC/DC in de Gelredome in Arnhem.

"Ik heb een tattoo met Highway to Hell", vertelde een Canadese fan die voor dit concert naar Nederland kwam. "Ik heb die tattoo afgelopen jaar laten zetten. Ik kan niet wachten om die vanavond te laten zien tijdens het concert. Ik verwacht suizende oren en een pijnlijke nek. Dus ik kijk daar naar uit."

Jarenlang leek het erop dat die show ook de laatste in Nederland zou zijn. Want na 2016 hield de band jarenlang op met touren. Dat kwam onder meer omdat oprichter Malcolm Young was overleden en zanger Brian Johnsen gehoorschade had opgelopen.

Samenstelling

In coronatijd kwam de band toch weer bij elkaar om een nieuw album te maken. Nu gaan de zeventigers dus ook weer op tour. Zonder vaste drummer Phil Rudd, die de afgelopen maanden meerdere keren in aanraking met justitie kwam. Bassist Cliff Williams, die wel op het laatste album te horen is, tourt ook niet mee.

AC/DC werd in 1973 opgericht. In Nederland scoorden ze hits met onder andere 'Whole Lotta Rosie', 'Highway To Hell' en 'Thunderstruck'.

Het concert is uitverkocht, wat betekent dat AC/DC vanavond op zo'n 70.000 toeschouwers kan rekenen. De productie van zulke concerten zijn vaak een mega-operatie. Aan het opbouwen van dit podium is drie dagen gewerkt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938