Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voorstel om overlast op steiger Borneo-eiland te verminderen: 'Verschuiven en 15 meter korter'

31 januari 2020, 19.07 uur · Aangepast 31 januari 2020, 19.19 uur · Door Redactie

Een werkgroep op het Borneo-eiland in Oost is met een voorstel gekomen om geluidsoverlast door zwemmers aan de Borneokade tegen te gaan. 

Door een, veelvuldig door zwemmers gebruikte, steiger met 15 meter in te korten en te verschuiven, verwachten de omwonenden de overlast te verminderen.

Afgelopen zomer was er in de wijk veel te doen om de (soms luidruchtige) zwemmers. Omwonenden spanden zelfs een kort geding aan omdat ze last hadden van geluidsoverlast.

De rechter gaf de klagers gelijk. Zwemmen was officieel al verboden en dus moest de gemeente gaan handhaven, maar de zwemmers trokken zich niet veel aan van het verbod. 

Korter en een stukje verschoven

En dus is een nieuw idee nodig. Een werkgroep stelt nu, onder meer, voor om de 90 meter lange steiger 15 meter in te korten en een stukje te verschuiven. 

Hiermee verwacht de werkgroep, bestaande uit: omwonenden, vertegenwoordigers van stichting Entrepothaven en betrokken buurtgenoten, dat 'de voorwaarden worden gecreërd om de overlast te beperken en het zwemmen mogelijk te maken.' 

Op een informatieavond, die op 12 februari georganiseerd wordt, wordt de buurt bijgepraat over de voorstellen.