Start van hoofdcontent

Stad

nl

Toeristen zijn terug: zo druk was het vannacht op de Wallen

19 juli 2020, 08.06 uur · Aangepast 19 juli 2020, 11.55 uur · Door Redactie

Handhavers, 'hosts' van de gemeente en verkeersregelaars hebben vannacht hun handen vol gehad aan de drukte in de binnenstad. Er moesten, naast het eerder aangekondigde eenrichtingsverkeer, zelfs stegen afgesloten worden. 

Het was zo druk, dat de gemeente gisteravond rond 23.00 uur via Twitter vroeg om niet meer naar de Wallen te komen. Op beelden die AT5 vannacht maakte is te zien dat er veel toeristen aanwezig waren. Met name op de bruggen was anderhalve meter afstand houden vaak onmogelijk. 

Het eenrichtingsverkeer werd vrijdagavond op de Wallen ook al ingesteld. Zaterdagmiddag mocht er ook nog maar in een richting door de Kalverstraat gelopen worden.

AT5 ontving gisteravond ook beelden van bewoners van het Wallengebied:

via AT5-Whatsapp (0651190938)

Afgelopen vrijdag liet de Veiligheidsregio, waar burgemeester Femke Halsema de voorzitter van is, weten zich  zorgen te maken over een mogelijke toename van coronabesmettingen. 'Sinds de versoepeling van de landelijke corona maatregelen begin deze maand wordt het steeds drukker in de stad. Dagjesmensen uit Nederland of toeristen uit omringende landen komen weer vaker naar Amsterdam.'

De maatregelen worden na het weekend door de gemeente met de betrokken partijen, waaronder de winkeliersverenigingen, geëvalueerd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938