Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Geen vergunning en dus geen publiek zaterdag bij Ajax-RKC

4 augustus 2020, 09.55 uur · Door Redactie

Ajax speelt het oefenduel van zaterdag tegen RKC zonder publiek. Dit omdat er nog geen vergunning is afgegeven door de gemeente Amsterdam. Daardoor heeft Ajax niet de toestemming die nodig is om de gewenste plusminus 9.000 toeschouwers toe te laten. 

Ajax speelt thuis twee oefenwedstrijden, zaterdag dus tegen RKC en volgende week donderdag tegen FC Utrecht. Al op 15 juli werd een vergunningsaanvraag voor beide wedstrijden bij de gemeente Amsterdam ingediend. Daarin was ook een uitgebreid plan conform het KNVB-protocol en de RIVM-richtlijnen omtrent het coronavirus opgenomen.

Op basis daarvan meenden Ajax en de Johan Cruijff ArenA dat het mogelijk was om op een verantwoorde en veilige manier het stadion met ongeveer 9.000 supporters te vullen, hetgeen ongeveer 16 procent van de huidige capaciteit is. Omdat de vergunning maandagavond nog steeds niet was afgegeven, heeft Ajax die plannen nu noodgedwongen moeten staken.

Ajax stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat er tegen FC Utrecht wel supporters aanwezig kunnen zijn en zal opnieuw met de gemeente in contact treden om de vergunning te krijgen.

De totale capaciteit van de Johan Cruijff ArenA is sinds deze zomer ruim 55.500.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938