Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Twee advocaten van kroongetuige Nabil B. op dodenlijst'

4 december 2020, 08.26 uur · Aangepast 4 december 2020, 08.55 uur · Door Redactie

Na de moordaanslag op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum vorig jaar, staan volgens De Telegraaf opnieuw twee advocaten van kroongetuige Nabil B. 'in de vuurlinie van de onderwereld'. Raadsmannen Peter Schouten en Onno de Jong hebben te horen gekregen dat hun levens ernstig gevaar lopen. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid staan ze op een dodenlijst. Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries loopt ernstig gevaar.

Beide advocaten hebben van de NCTV te horen gekregen dat de dreiging van moordaanslagen verband houden met hun rol als advocaat in het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi en andere verdachten. Volgens het OM is Taghi verantwoordelijk voor een reeks moorden en pogingen daartoe. Beide advocaten staan de belangrijkste troefkaart van justitie tegen Taghi bij. Peter R. de Vries is zijn vertrouwenspersoon.

De broer van kroongetuige B. werd in maart 2018 doodgeschoten in Noord. De 41-jarige Reduan, die niets met misdaad en de onderwereld te maken had, werd doodgeschoten in zijn beletteringszaak aan de tt. Melissaweg. De schutter, Shurandy S., is later gearresteerd en veroordeeld tot 28 jaar cel.

Vastbesloten

Onno de Jong en Peter Schouten reageren in De Telegraaf strijdbaar. 'We blijven ons werk doen. De kroongetuige kan op ons blijven rekenen', zegt De Jong tegen de krant.

Ook Schouten zegt vastbesloten te zijn met zijn werk door te gaan. 'Ik heb destijds een bewuste keuze gemaakt om Nabil B. te verdedigen. Daar brengt dit uitermate vervelende bericht geen verandering in.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938