Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vijftien huurders hoeven ruim helft minder huur te betalen vanwege loden leidingen

25 februari 2021, 10.46 uur · Aangepast 25 februari 2021, 11.05 uur · Door Redactie

De Huurcommissie heeft bepaald dat vijftien huurders een forse huurverlaging krijgen omdat ze te veel lood in hun drinkwater hebben. Het gaat om een verlaging van de huur met zestig procent. 

Een te hoog loodgehalte in het drinkwater is in het zogenoemde Gebrekenboek van de Huurcommissie aangewezen als gebrek dat de verhuurder moet verhelpen. De huurders moesten het overschrijden van de loodnorm aantonen met een rapport van een erkend laboratorium.

Er werden op 10 december zestien Amsterdamse zaken behandeld. De huurders en verhuurders ontvangen deze week de uitspraak. Een van de huurders heeft dus geen gelijk gekregen, maar de rest wel. 

Vorige maand kregen twee huurders uit de Rivierenbuurt ook zestig procent huurkorting vanwege loden leidingen. Het ging toen om een uitspraak van de rechter. 

📋 Doe mee aan het AT5-panel

Heb jij ook een mening over de stad? Via het AT5-panel kan iedere Amsterdammer meedenken over actuele kwesties. Klik hier om je aan te melden. En hier lees je meer over het AT5-panel. Deze productie is tot stand gekomen met hulp van het SvdJ