Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Plofkraak bij juwelier in Jan Evertsenstraat

2 maart 2021, 07.43 uur · Aangepast 2 maart 2021, 11.31 uur · Door Redactie

Een juwelierszaak aan de Jan Evertsenstraat in West was vannacht het doelwit van een plofkraak. De politie was volgens buurtbewoners vrij snel aanwezig nadat er rond 03.45 uur een enorme explosie te horen was. 

De plofkraak vond plaats bij juwelierszaak Midyat. De kraak zorgde voor veel puin en meerdere ramen in de omgeving zijn gesneuveld. Volgens de politie hebben meerdere omwonenden aangegeven dat ze een motorscooter met twee personen hebben zien wegrijden in de richting van het Balboaplein.

Van zijn bed gevallen

"Het is een grote ravage", vertelt een omstander die bij een naastgelegen koffiebar werkt. "Niet alleen de binnenkant is helemaal naar de maan, maar ook de buitenkant, het plafond. Begreep zelfs dat de buurman van zijn bed is gevallen door de enorme druk."

Zelf heeft hij ook schade. "Toen ik binnenkwam merkte ik dat een ruit en een stukje van de bar kapot was. Maar als je naar de overkant kijkt dan zie je de schade wel echt duidelijk."

Onderzoek

Na aankomst vanochtend begon de politie direct met de zoektocht naar de dader(s). Het Team Explosieven Verkenning was ook aanwezig, maar zij hebben verder geen explosieven of ander gevaarlijk materiaal gevonden. Ook heeft de brandweer gekeken of er sprake was van instortingsgevaar door de zware explosie. Dit bleek niet het geval.

Volgens de politie is het nog steeds onduidelijk of de verdachten iets hebben buitgemaakt. De politie roept getuigen op zich te melden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938