Start van hoofdcontent

Stad

nl

Leraar en Amsterdammer van het jaar Kurano Bigiman blikt terug op 2021: "Het was overweldigend"

28 december 2021, 13.00 uur · Door Sammie van den Broek

Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd om terug te blikken op 2021. In de serie Mokum in '21 kijken we samen met Amsterdammers terug. In deze aflevering Kurano Bigiman, de winnaar van Amsterdammer van het jaar 2020. "Ook in moeilijke tijden moet je zorg hebben voor je ziel", is de boodschap van Kurano aan alle Amsterdammers in 2022. 

Bigiman zette op het Ir. Lely Lyceum in Zuidoost met succes de eerste gymnasiumopleiding in het stadsdeel op. Hij kijkt terug op een mooi en zwaar jaar. Door de opmars van het coronavirus moesten de scholen dit jaar soms sluiten en werd er online les gegeven. "Het is toch roeien met de riemen die je hebt", vertelt Bigiman. "Maar het lijkt mij toch voor leerlingen erg zwaar."

In de serie Mokum in '21 vragen we de gasten welke boodschap of wijze raad ze willen meegeven aan de Amsterdammers in 2022. 'Zorg voor de ziel' is de boodschap van Kurano Bigiman. De boodschap is een uitspraak van de Griekse filosoof Plato. "Want juist in deze tijd is het belangrijk om voor je ziel te zorgen".

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938