Start van hoofdcontent

Stad

nl

Topdrukte bij eethuisje na uitmuntende recensie: "De rij stond tot bij de roltrap"

7 juni 2022, 08.00 uur · Door Simone Langejan & Tamar Terpstra

Sinds een 9,5 afgelopen zaterdag in een recensie in Het Parool loopt het storm bij De Hapjeshoek. Het Surinaamse eethuisje is een beetje verborgen in het metrostation Waterlooplein, maar daar is niets meer van te merken en er staan zelfs rijen. "Sinds het stukje in de krant zijn we zaterdag gelijk gaan kijken, nu zijn we er alweer." 

Zelf hadden de drie broers geen idee waarom het ineens zo druk was, vertelt mede-eigenaar Jasbir: "Mijn kinderen belden mij om te vertellen dat we in de krant stonden. Toen we hier aankwamen was er al een rij. We hebben superhard gewerkt het hele weekend om iedereen van lekker eten te voorzien." 

Quote

"De rij liep helemaal tot aan buiten, tot aan de roltrap zelfs"

klant

Die drukte viel ook de klanten op. Een van hen zegt daarover: "Het was heel druk. De rij liep helemaal tot aan buiten, tot aan de roltrap zelfs. Het smaakte wel echt goed, daarom zijn we er nu alweer." 

Vaste recept

Toch zijn het niet alleen nieuwkomers die het eethuisje bezoeken. De vaste klanten zijn er trouw ook vandaag. "Ik ben groot liefhebber van pom. Ik struin de stad af om te kijken waar ze de beste hebben", aldus een klant.  

Veel klanten houden er rekening mee dat ze nu wat langer op hun eten moeten wachten. Een van hen is daar echter niet bang voor: "Als ik binnen kom lopen beginnen ze meteen met het maken van een broodje kippenlever. Omdat ze mij herkennen, ik bestel dit namelijk altijd. Het is mijn vaste recept."  

Jasbir en zijn broers denken dat ze het, ondanks de extra drukte, wel aankunnen de komende tijd. "We blijven hard werken, kwaliteit behouden en de prijzen blijven hetzelfde. Dus dat moet goed komen." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938