Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Rechtbank heropent onderzoek in zaak Promes, definitieve uitspraak uitgesteld

15 maart 2023, 10.43 uur · Aangepast 16 maart 2023, 07.54 uur · Door AT5

De rechtbank heropent het onderzoek in de strafzaak tegen Quincy Promes. De uitspraak van aanstaande vrijdag wordt uitgesteld, wel volgt een tussenvonnis. Dat maakt de rechtbank vandaag bekend. Justitie verdenkt de oud-Ajacied ervan in juli 2020 een neef met een mes in zijn knie te hebben gestoken.  

Waarom het onderzoek tegen de oud-Ajacied wordt heropend is nog onduidelijk. De zitting van komende vrijdag gaat nog wel gewoon door. De rechtbank belooft alles daar nader toe te lichten.

Twee jaar cel

Promes wordt ervan verdacht ruim twee jaar geleden zijn neef te hebben neergestoken tijdens een familiefeest in Abcoude. Hij was op dat moment speler van Ajax. In oktober werd de eerste regiezitting gehouden en twee weken geleden was de inhoudelijke behandeling van de zaak. Het OM eiste twee jaar celstraf tegen de voetballer. 

Het steekincident kwam aan het licht omdat Promes werd afgeluisterd in een ander onderzoek. Op afgetapte telefoongesprekken zou Promes hebben bekend zijn neef te hebben gestoken. 

400 kilo cocaïne

Promes wordt afgeluisterd omdat justitie de voetballer ervan verdenkt betrokken te zijn geweest bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Zo zou de ex-Ajacied 250 duizend euro boete hebben betaald aan de Surinaamse drugsbaron Piet Wortel. Volgens het OM zou hij die  boete hebben betaald als tegemoetkoming voor een ripdeal van 400 kilo coke. Het onderzoek in die zaak loopt op dit moment nog. 

Robert Malewizc, advocaat van Promes, vindt dat zijn cliënt moet worden vrijgesproken. Promes ontkent gestoken te hebben. De verdediging vindt dat de tapgesprekken moeten worden uitgesloten van het bewijs, omdat deze informatie onrechtmatig zou zijn verkregen.

Sinds begin 2021 voetbalt Promes bij Spartak Moskou. Hij was bij zowel de inleidende zittingen als de inhoudelijke behandeling niet aanwezig. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938