Start van hoofdcontent

Stad

nl

16-jarige verdachte van mishandeling bij Bijlmer Arena blijft 30 dagen langer vastzitten

25 mei 2023, 13.35 uur · Door AT5

Een 16-jarige verdachte die betrokken is bij de mishandeling op station Bijlmer Arena eerder deze maand blijft 30 dagen langer vastzitten, dat bevestigt een woordvoerder van het OM aan AT5. De jongen wordt nog steeds verdacht van poging tot doodslag. De hechtenis van een 15-jarige verdachte wordt maandag opgeschort. In totaal werden er na het incident 11 verdachten aangehouden. "Op dit moment zitten er op dit moment nog 3 (twee 16-jarige en één 15-jarige) vast", aldus de woordvoerder OM. 

Inter Visual Studio

Naast de 16-jarige jongen die 30 dagen langer vast moet zitten, werd eerder deze week al bekend dat een andere 16-jarige verdachte ook dertig dagen langer vast moet blijven. Hij zit vast op verdenking van openlijke geweldpleging. 

Verdachten 

Afgelopen 8 mei werden er zes minderjarigen door de politie aangehouden. De minderjarigen - tussen de 15 en 17 jaar oud - werden allemaal verdacht voor de mishandeling bij station Bijlmer Arena. Vijf van hen meldden zichzelf nadat de politie onherkenbare beelden had getoond van de verdachten. Een zevende verdachte meldde een dag later, op 9 mei bij de politie.

Op 11 mei werden er door de politie nog eens twee verdachten aangehouden voor de mishandeling van een man op het station. Dit waren 12 en 13-jarige Amsterdammers. Op 16 mei meldden zich nog twee minderjarige verdachten bij de politie. Dit keer ging het om een 12-jarige uit Purmerend en een 15-jarige Amsterdammer. 

In totaal zijn er elf jongens aangehouden voor de mishandeling op het station op de avond van 5 mei. Het mishandelde slachtoffer is nog altijd spoorloos en heeft zich niet bij de politie gemeld. 

Op spoor geduwd

In de avond van 5 mei werd een man op het spoor van Bijlmer Arena geduwd. Daarvoor werd hij geschopt en geslagen. Op video's die rondgingen op sociale media was de mishandeling te zien. 

Na het incident liet Het Parool weten dat de mishandelde man, kort voor het incident een minderjarige jongen ongevraagd op zijn mond zou hebben gezoend. Ook liet de krant weten dat er inmiddels aangifte zou zijn gedaan tegen het nog altijd onbekende slachtoffer. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938