Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Man die Klaassen tijdens De Klassieker met aansteker raakte krijgt taakstraf

15 mei 2023, 18.21 uur · Aangepast 15 mei 2023, 19.09 uur · Door AT5

De man die op 5 april tijdens Feyenoord-Ajax vanuit het publiek een aansteker op het hoofd van Davy Klaassen gooide, krijgt daarvoor 60 uur taakstraf, waarvan 30 uur voorwaardelijk. Volgens de politierechter heeft het feit dat de man en zijn omgeving ernstig zijn bedreigd voor een lagere straf gezorgd.

Wel geeft de politierechter aan dat "duidelijk moet zijn dat dit niet kan." Naast een taakstraf heeft de man een landelijk stadionverbod opgelegd gekregen.

Het incident gebeurde tijdens de halve finale van de KNVB Beker. De aansteker veroorzaakte een wond op het hoofd van Klaassen. Kort nadat de speler zelf doorkreeg dat zijn hoofd bloedde, legde de scheidsrechter de wedstrijd stil. Het duel werd vervolgens hervat en uitgespeeld, waarna Ajax uiteindelijk aan het langste eind trok (1-2 winst).

Het aanstekerincident bracht een serie aan ontwikkelingen in gang, waardoor de KNVB inmiddels een protocol klaar heeft liggen voor wanneer iets soortgelijks gebeurt.

Eén van de gevolgen daarvan ondervond Ajax gisteren aan den lijve. De uitwedstrijd tegen FC Groningen werd gestaakt nadat een fan het veld bestormde en er tot twee keer toe vuurwerk op het veld werd gegooid. Het nog te spelen deel van de wedstrijd wordt morgen achter gesloten deuren uitgespeeld.

Het lijkt erop dat de verantwoordelijke supporters de wedstrijd bewust stil wilden leggen. Vorige week maakten verschillende supportersgroepen van Groningen al op Facebook bekend dat er voorwerpen op het veld zouden worden gegooid, zodat de wedstrijd definitief zou worden gestaakt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938