Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax betaalt ruim 12 miljoen voor Gastón Ávila

22 augustus 2023, 20.29 uur · Aangepast 22 augustus 2023, 21.01 uur · Door AT5

Ajax en Royal Antwerp FC hebben vanavond een overeenstemming bereikt over de transfer van de 21-jarige Gastón Ávila. De Argentijnse verdediger tekende een contract voor vijf jaar bij de Amsterdamse voetbalclub. 

AT5

Ajax legt een transferbedrag van 12,5 miljoen euro neer voor de 21-jarige Ávila. Door eventuele bonussen kan dat bedrag nog oplopen tot 14,4 miljoen. Het Belgische Royal Antwerp kocht Ávila vorig jaar voor zo'n 4 miljoen euro van Boca Juniors. Afgelopen seizoen speelde hij 22 wedstrijden voor de Antwerpse ploeg.

Bij Ajax moet Ávila de nieuwe linksback worden in het elftal van Maurice Steijn. De trainer van Ajax liet tijdens de voorbereiding weten Anass Salah-Eddine en oud AZ-er Owen Wijndal ongeschikt te vinden voor die positie. 

Ávila sluit aan in het lange rijtje van transferaanwinsten voor Ajax. Eerder sleepte Ajax onder meer de 19-jarige Carlos Borges Forbs, middenvelders Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic en de Duitse keeper Diant Ramaj binnen. Afgelopen zondag kwam daar de Koratische verdediger Sutalo bij.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938