Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Matchday: belangrijke dag voor Ajax in de Champions League

25 november 2020, 08.15 uur · Aangepast 25 november 2020, 12.27 uur · Door Redactie

Om 21.00 uur vanavond is de aftrap van Ajax - FC Midtjylland in groep D van de Champions League. Om kans te blijven maken op overwintering in het miljoenenbal is een zege, en dat zou natuurlijk moeten kunnen tegen de Denen, belangrijk. 

Ook zou het Ajax bijzonder goed uitkomen als Liverpool, de koploper in de groep, vanavond thuis wint van Atalanta Bergamo.

Bij een zege van Liverpool en Ajax blijven de Amsterdammers tweede en lopen ze drie punten uit op de Italianen. Na vanavond moet Ajax uit tegen Liverpool en de laatste wedstrijd is thuis tegen Bergamo. 

De stand in groep D
1. Liverpool 3-9 (8-0)
2. Ajax 3-4 (4-4)
3. Atalanta 3-4 (6-7)
4. FC Midtjylland 3-0 (1-8)

Goed nieuws is dat de Braziliaanse aanvaller Anthony weer fit is en bij de wedstrijdselectie zit. Dit maakte coach Erik ten Hag gisteravond bekend.

Dusan Tadic zou een leuke stap kunnen maken in het topscorerslijstje aller tijden van Ajax in de Champions League. Hij staat nu derde met 8 doelpunten en dat is een goal achter Patrick Kluivert. Die kan hij dus evenaren als hij er een maakt tegen Midtjylland. De nummer 1, Jari Litmanen, staat eenzaam bovenaan met 20 goals. Zlatan Ibrahimovic en Lasse Schöne delen de vierde plek met zes doelpunten.

Wereldbeker

En over Litmanen gesproken: komende zaterdag is het 25 jaar geleden dat Ajax de wereldbeker won in Tokyo. AT5 was daar destijds natuurlijk bij. Van al dit unieke materiaal hebben we een special van bijna een uur gemaakt die vanaf zaterdag 7 uur online en later die dag op tv te zien is.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938